Desperate Literature в Мадрид

Обичам книжарници за стари книги на английски, защото в тях могат да се намерят страхотни издания, като красиви книги с твърди корици или супер сладки джобни формати от 70те с крещящи корици. И най-хубавото е, че не знаеш какво ще намериш – това, че попадаш случайно на някакво чудно издание, е най-хубавата част. Търсенето на съкровища ми е неугасваща страст от детството.

Миналата седмица намерих една такава книжарница в Мадрид – Desperate Literature. Освен секцията по автор, имаше и място, където книгите бяха подредени по настроението, за което са най-подходящи.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Искаше ми се да си купя поне двайсетина книги, имаше толкова красиви издания, но бях ограничена откъм пари и място. Взех общо пет книги – The Awakening от Кейт Шопен, The Enchantress of Florence от Салман Рушди, The Garrick Year от Маргарет Драбъл, Light in August от Уилям Фокнър (която търся от толкова време!) и Things Fall Apart от Чинуа Ачебе.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Много бавно чета Americanah. Трябва да запчона да пиша ревю, защото впечатленията са много, цитатите също. За пръв път чета книга за имиграцията, която разбирам толкова добре, въпреки че не съм имигрант.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s